Saksan Big Brotherin asukkaat eivät tiedä koronakriisistä – tuotantoyhtiö ei ole kertonut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin lukuisten tuotantokausien ajan pyörinyt realitysarjojen pioneeri Big Brother on formaatti, jossa ihmiset asuvat kuukausikaupalla BB-talossa ilman yhteyksiä ulkomaailmaan. Näin on myös Saksassa parhaillaan käynnissä olevalla tuotantokaudella, jonka kilpailijat ovat autuaan tietämättömiä talon ulkopuolella riehuvasta epidemiasta.

Kölnissä sijaitsevaan Big Brother -taloon asteli 6. helmikuuta 14 asukasta. Tuotantokauden alkaessa koronavirus oli vielä pieni rajattu epidemia Kiinan Wuhanissa, mutta sittemmin siitä on paisunut maailmanlaajuinen pandemia. Taloon asteli kuitenkin 6. maaliskuuta neljä uutta asukasta, joilla oli jo hieman laajempia tietoja viruksen leviämisestä, mutta esimerkiksi Saksan ensimmäinen tautitapaus havaittiin vasta kolme päivää myöhemmin.

The Guardian -lehti kertoo, että ohjelman tuotantotiimi on noudattanut formaattia, eli he eivät ole kertoneet koronaviruksen epidemiasta asukkaille. Helmikuussa alkanut tuotantokausi päättyy vasta myöhemmin keväällä, joten parhaassa tapauksessa epidemia on jo laantumaan päin, kun viimeinen kilpailija pääsee ulos talosta. Big Brother -talossa on kiinnitetty erityishuomiota hygieniaan, jotta virus ei leviäisi asukkaisiin.

Ohjelman tuotantotiimistä kerrottiin aiemmin Süddeutsche Zeitung -lehdelle, että asukkaille kerrotaan koronaviruksesta vain, jos esimerkiksi jonkun asukkaan perheenjäsen sairastuu. Huomenna tiistaina tilanne kuitenkin muuttuu, sillä asukkaille aiotaan kertoa tilanteesta suorassa erikoislähetyksessä. Samalla asukkaat saavat videoviestejä läheisiltään.