Venetsian kanaalit kirkastuivat – kalatkin palasivat uimaan niihin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronaviruksella on ollut yllättäviäkin sivuvaikutuksia. Normaaliolosuhteissa turistien täyttämän Venetsian kanaaleiden on huomattu muuttuneen karanteenin myötä huomattavasti puhtaammiksi.

Venetsian kanaalin vesi on ollut aikaisemmin erittäin sameaa. Nyt paikalliset ovat kuitenkin huomanneet veden kirkastuneen, ja niissä on havaittu jopa pieniä kaloja. Näyn videoksi kuvanneen paikallisen Marco Capovillan mukaan hän ei ole koskaan aikaisemmin nähnyt kanaalien vettä yhtä kirkkaana.

Venetsian kaupunginjohtajan toimisto kuitenkin kertoo CNN-uutissivustolle, ettei veden kirkastuminen viittaa veden olevan varsinaisesti puhtaampaa. Veden kirkastuminen johtuu tiedottajan mukaan veneliikenteen vähenemisestä. Kaupungin ilmanlaadun kerrotaan sen sijaan parantuneen karanteenin myötä.

 

https://twitter.com/ikaveri/status/1239660248207589383