Tulevasta Playstationista paljastettiin uutta tietoa – lähes sata kertaa edeltäjää nopeampi

Digi Pelit · Tim Isokivi

Sony julkaisee vielä tämän vuoden puolella tuoreimman Playstation 5 -pelikonsolinsa. Nyt laitteesta on paljastettu uusia teknisiä yksityiskohtia.

Playstation 5 -konsolin luvatiin The Road to PS5 -tiedotustilaisuudessa olevan jopa miltei 100 kertaa edeltäjäänsä nopeampi. 825 gigatavun SSD-kovalevyn ansiosta pelien latausajat ovat lähes olemattomia nykyiseen Playstation 4 -konsoliin verrattuna.

Laite tukee pelielämyksistä aikaisempaa immersiivisemmän tekevää 3D-äänentoistoa. Playstation 5 on taaksepäin yhteensopiva, minkä ansiosta ainakin useimpien PS4:n 100 suosituimpien pelien listalta löytyvän nimikkeen luvataan toimivan sillä. Osa vanhoista peleistä voi jopa hyödyntää uuden laitteen tehokkaampaa suorituskykyä.

Playstation 5 tukee sekä 4K-resoluution että 8K-resoluution grafiikkaa. Laitteen tarkkaa julkaisupäivämäärää ei ole paljastettu, mutta sen odotetaan saapuvan markkinoille näillä näkymin lokakuun ja joulukuun välisenä aikana.