Koronavirus teki viruselokuvasta hitin – 9 vuotta ensi-illan jälkeen

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 2011 julkaistu trilleri Contagion, eli Tarunta, on saavuttanut valtavan suosion vuosia ensi-iltansa jälkeen. Syy piilee mitä todennäköisimmin Gwyneth Paltrowin, Matt Damonin, Jude Law’n sekä Marion Cotillardin tähdittämän elokuvan juonen ja koronavirusepidemian samankaltaisuudessa.

Steven Sodenberghin ohjaamassa elokuvassa tappava virus leviää ympäri maailman. Tarinassa seurataan niin terveydenhoitoalan ammattilaisten, valtioiden virkailijoiden kuin tavallisten kansalaistenkin ponnisteluja epidemian keskellä. Tauti on elokuvassa koronavirusta tappavampi, mutta se osoittaa hyvin kuinka helposti myös todelliset epidemiat voivat levitä myös tosielämässä.

Warner Bros. -tuotantoyhtiön mukaan Tartunta on noussut yhdeksi yhtiön katsotuimmista elokuvista internetissä heti Harry Potter -sarjan jälkeen. Vielä joulukuussa 2019 se oli Independent-lehden mukaan yhtiön suosituimpien elokuvien 270. sijalla. Elokuva on vuokrattavissa Suomessa esimerkiksi Viaplay-palvelun kautta.