Suomen ravintolat ja baarit suljettu toukokuun loppuun saakka

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmassa leviävä koronavirus sai levitä Suomessa pitkään ennen ensimmäisiä rajoitustoimia, kunnes hallitus viimein sulki koulut – tosin vain avatakseen alaluokat uudelleen oppilaille eilen maanantaina. Hallitus kertoi hetki sitten, että se aikoo sulkea ravintolat, baarit ja yökerhot toukokuun loppuun saakka, eli yli kahdeksi kuukaudeksi.

Yleisradion mukaan esityksen on määrä edetä eduskunnan käsittelyyn jo tänä iltana, jossa sen läpimenoa pidetään hyvin todennäköisenä. Jatkossa ruokaravintoloista saa tämän hetken tietojen mukaan hakea ruokaa mukaan, mutta ravintoloihin ei saa jäädä ruokailemaan. Työmaaruokalat saavat pysyä avoinna.

Ministeri Haatainen arvio tilaisuudessa, että kielto on mahdollista saada voimaan aikaisintaan lauantaina. Toukokuun loppuun kestävä kielto voidaan purkaa jo aiemmin, mikäli koronaviruksen tilanne sen mahdollistaa. Suomalaiset ravintolat ovat itsekin toivoneet hallituksen määräävän niiden sulkemisen koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi.

Monet ravintoloitsijat ovat kertoneet toivovansa hallituksen päätöstä sulkemisesta, jotta ne voisivat saada vakuutusyhtiöstä korvauksia yrityksen keskeytysvakuutuksesta. Vakuutusyhtiöt ovat viime päivinä pyrkineet perustelemaan miksi niiden ei tulisi korvata edes hallituksen päätöksestä johtuvia menetyksiä. Kaikilla ravintoloilla ei ole keskeytysvakuutusta.