Huawei julkisti uuden P40-älypuhelimensa – haastaa jo ammattikamerat

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Teknologiayhtiö Huawei on juuri julkistanut uuden älypuhelimensa, kun huipputehokkaat Huawei P40, P40 Pro ja P40 Pro+ esiteltiin. P-sarja on jo vuosien ajan tunnettu uusista mullistavista ominaisuuksistaan erityisesti valokuvaamisen alalla. Nyt uudet 5G-tulokkaat jatkavat samalla linjalla.

P40-mallissa on kolme kameraa, joista yksi on 50 megapikselin Ultra Vision Wide ja yhdessä on kolminkertainen optinen zoomi. Lisäksi laitteessa on erillinen värisensori. P40 Pro -mallissa on neljä kameraa, joista yksi on 50 megapikselin Ultra Vision Wide ja yksi 40 megapikselin Ultra Wide Cine. Lisäksi mukana on erillinen syvyyskamera ja värisensori.

Huawein uudessa P40 Pro+ -lippulaivassa on viisi Leican kameraa, kuten muun muassa 50 megapikselin Ultra Vision Wide, 40 megapikselin Ultra Wide Cine, kolminkertainen optinen zoomi ja peräti kymmenkertainen optinen zoomi sekä lisäksi erilliset syvyyskamera ja värisensori. Digitaalinen zoomi on peräti satakertainen. Videolle laite kuvaa huikeaa 7680 fps hidastusta.

Uutuuspuhelimen uusista tekoäly-ominaisuuksista hämmentävin lienee kuvien jälkikäsittely, jossa AI Remove -ominaisuudella voi jälkikäteen poistaa kuvista esimerkiksi kokonaisia ihmisiä. Etukamerassa on myös liikkeentunnistin, jonka myötä matkapuhelinta voi jatkossa ohjata käsien liikkeillä. Etukamera kuvaa myös 4K-tasoista videota. Esimerkiksi verkkosivuja voi rullata koskematta puhelimeen. Samalla Huawei esitteli puhelimen ääniohjatun assistentin, Celian.

Aikaisempien mallien tapaan Huawei on kehittänyt erityisesti pimeässä ja hämärässä kuvaamista. Nyt hämäräkuvaus ja 100-kertainen zoomi on molemmat tuotu myös videokameran puolelle. 6,58 tuuman Quad-Curve Owerflow -näytöllä varustetussa P40 Prossa on 4200 mAh akku ja sormenjälkitunnistin aikaisempien mallien mukaan keskellä näyttöä.

Huawei P40 tulee myyntiin 7. huhtikuuta hintaan 799 euroa. Tehokkaammat mallit tulevat myyntiin kesäkuussa 2020. Huawei P40 Pro maksaa 999 euroa 256 gigan tallennustilalla ja Huawei P40 Pro+ maksaa 1399 euroa 512 gigan tallennustilalla.