Korona vaikuttanut soittolistoihin – yhdelle kappaleelle valtava suosion kasvu

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmalla jylläävä koronaviruspandemia on vaikuttanut kaikkeen – myös musiikkiin. Ihmiset ovat koonneet ajankohtaisia kappaleita soittolistoilleen ja yksi niistä on Disturbedin biisi Down with the sickness.

Vuonna 2000 ilmestynyttä Disturbedin kappaletta on myyty 31 prosenttia enemmän digitaalisessa muodossa aiempaan verrattuna. Billboardin mukaan nousua on havaittu myös muissa korona-aihepiiriin sopivissa kappaleissa, kuten At The Drive-Inin kappaleessa nimeltään Quarantine ja Gloria Gaynorin kappaleessa I Will Survive.

Yhtyeet ovat ryhtyneet järjestämään livekeikkoja nettiin. Ihmiset voivat tukea suosikkibändejään ostamalla heidän fanituotteitaan tai levyjään. Osa nettikeikoista kerää myös vapaaehtoisia lahjoituksia.