Eläintenhoitaja tuomittiin 22 vuodeksi – tappoi viisi tiikeriä ja yritti murhauttaa eläinoikeusaktivistin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Eläinpuiston omistanut Joseph ”Joe Exotic” Maldonado-Passage on tuomittu 22 vuoden vankeusrangaistukseen lukuisista rikoksista. Mies yritti muun muassa murhauttaa häntä vastustaneen eläinoikeusaktivistin.

Maldonado-Passage oli ottanut yhteyttä palkkamurhaajaan saadakseen Floridan Big Cat Rescue -eläinsuojan perustaneen Carole Baskinin hengiltä. Baskin oli avoimesti kritisoinut miehen tapaa toimia eläintenhoitajana. Palkkamurhaaja oli kuitenkin todellisuudessa peitetehtävissä ollut FBI:n agentti.

Eläintenhoitaja tuomittiin myös uhanalaisiin eläimiin kohdistuvien lakien rikkomisesta tapettuaan viisi tiikeriä vuonna 2017. NBC News -uutissivuston mukaan Maldonado-Passage oli tappanut eläimet, sillä hän tarvitsi tyhjiä häkkejä puistoonsa saapuneille uusille kissapedoille.