Evangeline Lilly ei suostunut karanteeniin – pyytää nyt julkisesti anteeksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kanadalainen näyttelijätär Evangeline Lilly tuli tunnetuksi suositun Lost-televisiosarjan naistähtenä. Sen jälkeen nainen on nähty myös Marvel-yhtiön Ant-Man -elokuvissa. Tähti ihmetytti fanejaan viime viikolla kertomalla, että hän ei aio eristäytyä sosiaalisesti koronavirustilanteen vuoksi. Nyt näyttelijä on pyytänyt sanomisiaan anteeksi.

Evangeline Lilly kommentoi aiemmin arvostavansa hänen omaa vapauttaan paljon enemmän kuin terveyttään, minkä vuoksi hän aikoo jatkossakin liikkua vapaasti ja tehdä mitä haluaa. Hän julkaisi viikko sitten myös kuvan, jossa nainen kertoi teekupin ääreltä vieneensä lapset juuri voimistelutunnille. Nainen myös kertoi, että työt jatkuvat tavalliseen tapaan ja hänen lapsensa leikkivät ja nauravat. Moni piti julkaisua hyvin itsekkäänä ja ajattelemattomana.

Nyt 40-vuotias Evangeline Lilly on tuoreessa julkaisussaan pyytänyt aiempia sanomisiaan anteeksi. Tällä hetkellä hän ymmärtää tilanteen vakavuuden ja on nyt noin viikon verran itsekin harjoittanut sosiaalista eristäytymistä kotonaan lastensa kanssa. Lilly selitti käytöstään myös sillä, että hän itse halusi ajatella asioiden jatkuvan normaaliin tapaan, koska ei halunnut vielä kunnolla sisäistää tilannetta. Nyt hän kuitenkin on huomannut oikutelleensa vain omien pelkojensa vuoksi.

View this post on Instagram

Hello everyone. I am writing you from my home where I have been social distancing since Mar 18th – when social distancing was instituted in the small community where I am currently living. At the time of my Mar 16th post, the directives from the authorities here were that we not congregate in groups of more than 250ppl and that we wash our hands regularly, which we were doing. Two days later, those directives changed and, despite my intense trepidation over the socioeconomic and political repercussions of this course of action, PLEASE KNOW I AM DOING MY PART TO FLATTEN THE CURVE, PRACTICING SOCIAL DISTANCING AND STAYING HOME WITH MY FAMILY. I want to offer my sincere and heartfelt apology for the insensitivity I showed in my previous post to the very real suffering and fear that has gripped the world through COVID19. Grandparents, parents, children, sisters and brothers are dying, the world is rallying to find a way to stop this very real threat, and my ensuing silence has sent a dismissive, arrogant and cryptic message. My direct and special apologies to those most affected by this pandemic. I never meant to hurt you. When I wrote that post 10 days ago, I thought I was infusing calm into the hysteria. I can see now that I was projecting my own fears into an already fearful and traumatic situation. I am grieved by the ongoing loss of life, and the impossible decisions medical workers around the world must make as they treat those affected. I am concerned for our communities – small businesses and families living paycheck-to-paycheck – and I am trying to follow responsible recommendations for how to help. Like many of you, I fear for the political aftermath of this pandemic, and I am praying for us all. At the same time, I am heartened by the beauty and humanity I see so many people demonstrating toward one another in this vulnerable time. When I was grappling with my own fears over social distancing, one kind, wise and gracious person said to me “do it out of love, not fear” and it helped me to realize my place in all of this. Sending love to all of you, even if you can’t return it right now. EL

A post shared by Evangeline Lilly (@evangelinelillyofficial) on