Yhdysvallat johtaa nyt koronatilastoa – enemmän tartuntoja kuin missään muussa maassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvallat on siirtynyt maailman koronatilaston johtoon. Maassa on tällä hetkellä enemmän vahvistettuja covid-19 -tapauksia kuin missään muussa valtiossa.

Johns Hopkinsin laskurin mukaan Yhdysvalloissa on todettu yli 85 000 virustartuntaa. Maa on ohittanut niiden määrässä Kiinan ja Italian, joissa vahvistettuja tartuntoja on tätä kirjoittaessa yli 81 tuhatta ja 80 tuhatta kappaletta.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump vastasi lukuihin epäilemällä muiden maiden tilastoja. Trumpin mukaan maan korkea tartuntaluku vain osoittaa Yhdysvaltojen olevan edelläkävijä virustestien tekemisessä, uutisoi The Guardian.

Yhdysvalloissa koronavirukseen on kuollut yhteensä yli 1 300 henkeä. Pelkästään torstain aikana kuolonuhreja todettiin maassa 246 kappaletta.