MT: Finnairin lentoemännät lomautettiin – auttavat nyt vanhus- ja vammaistyössä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Useat yritykset ovat joutuneet lomauttamaan väkeään koronaviruspandemian takia. Lomautetut lentoemännät ovat osoittaneet lottahenkeä siirtymällä hoitotyön pariin. Ensimmäiset lentoemännät aloittivat Sipoon vanhusten ja vammaispalveluiden yksikössä ja heillä molemmilla on taustalla kokemusta hoitotyöstä.

Kaikkia käsipareja kuitenkin tarvitaan kriisistä selviytymiseen. Lentoemännät ovat tottuneet ratkaisemaan ongelmia ja auttamaan ihmisiä. He eivät voi tehdä sairaanhoitajien työtä, mutta pystyvät vapauttamaan heitä vaativimpiin tehtäviin, Maaseudun Tulevaisuus uutisoi. Noin 30 Finnarin lentoemäntää on valmiina käärimään hihansa hoitotyön tehtävissä.

– Vaikka kaikki lentohenkilökunnasta eivät olisi olleet hoitotyössä, niin heillä on paljon ea-koulutusta ja kokemusta sen käytöstä. Lisäksi työtapa on sellainen, että tietyt asiat tehdään niin kuin on sovittu eikä ruveta sooloilemaan. On tosi tärkeää, että tehdään asiat oikein ja kunnolla, Sipoon vanhus- ja vammaispalveluiden johtaja Helena Räsänen kommentoi.