Uudenmaan eristys: Poliisit tarkastavat nyt matkustusoikeuden junissa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomen hallitus päätti äskettäin rajoittaa liikkumista Uudenmaan ja muun Suomen välillä 19. huhtikuuta saakka. Liikkumisrajoitukset koskevat myös VR:n junaliikennettä. Uudenmaan rajan voi nyt ylittää vain perustellusta syystä.

Poliisit huolehtivat junissa matkustusoikeuden tarkastamisesta rajoituksen voimassaoloaikana. Liikkumisen rajoitukset ovat tulleet voimaan tänään. Matkustusoikeuden tarkastamisella ei ole vaikutusta junien kulkuun tai muuhun junamatkustamiseen, vaan liikenne sujuu normaalisti.  

Junalippuja voi vaihtaa tai perua VR:n nettisivuilla. Kerroimme eilen, että VR on lisännyt joustonvaraan lippujensa peruutusehtoihin. VR:n kauko- ja lähijunilla ei voi matkustaa Uudenmaan rajan yli ilman perusteltua syytä.