Suomalaiset haastetaan pelastamistalkoisiin – pölyttäjät vaarassa kadota

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viljekasvien menestyminen on usein pölyttäjien varassa. Jos pörriäiset katoavat, loppuu samalla ruoka ja luonto joutuu katastrofiin. Nyt haastetaan kaikki suomalaiset yhdessä talkoisiin tarjoamaan pörriäisille parempia elinolosuhteita.

Yle on julkaissut viisi tapaa, joiden avulla voi auttaa pörriäisiä. Olipa kyse perhosista tai mehiläisistä, tulee niiden hyvinvointiin kiinnittää nyt huomiota enemmän kuin koskaan aiemmin. Luettelimme alle keinoja, kuinka jokainen voi auttaa pölyttäjiä.

1. Perusta hyönteishotelli. Sen voi rakentaa itse tai ostaa valmiina.

2. Kasvata pihalla ja parvekkeella kasveja ja kukkia pölyttäjien iloksi.

3. ÄLÄ KÄYTÄ MYRKKYJÄ. Toistan, ÄLÄ KÄYTÄ HYÖNTEISMYRKKYJÄ.

4. Jätä nurmikko leikkaamatta, kitke vieraskasvit ja luo niittyjä.

5. Älä tapa pörriäisiä vaan ohjaa kodin sisältä ulos.