Panosta hyvinvointiin kotona – nämä kaikki ovat ilmaisia

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Omaan hyvinvointiin panostaminen kannattaa. Koronaviruspandemian aikana ihmiset viettävät enemmän aikaansa kotona ja tällöin voi testata uusia tapoja onnellisuuden lisäämiseen. Alle on lueteltu ilmaisia tapoja parantaa omaa psyykkistä ja fyysistä hyvinvointia.

Aloita aamu pedin petaamisella. Kauniisti pedattu sänky antaa uskomattoman rentouttavan tuntemuksen mieleen ja se on ihana avata jälleen illan tullen ennen nukkumaanmenoa. Kuvittele minkälainen olisi unelmiesi loma, ota kohteesta selvää enemmän ja tee mielikuvitusretki. Laula karaokea, vietä rentouttava kylpyhetki ja ota nokoset. Kirjoita ylös asioita, joissa olet onnistunut viime aikoina erityisen hyvin.

Nyt jos koskaan voi kokeilla uudenlaisia meikkaustyylejä tai viettää päivät ilman ehostusta. Koska viimeksi teit ranskanletin? Nauti vettä runsaasti, katso opetusluentoja Youtubesta ja soittele ystäville. Sytytä kynttilöitä kotiin ja mieti syntyjä syviä. Aloita uuden sarjan seuraaminen Netflixista tai tee virtuaalinen kierros museoon.

Leivo, järjestele kaappeja, tee käsitöitä, kuuntele äänikirjaa, lakkaa kynnet, siivoa puhelimen valokuva-albumi, mene pitkälle kävelylenkille, venyttele ja nauti kupponen herkullista kahvia. Mene katsomaan auringonnousua tai -laskua, lue kirjaa tai opettele uutta kieltä. Karanteeniaika kotona on mahdollisuuksia täynnä, kun iltaisin tulee live-keikkoja netistä ja aamuisin järjestetään ryhmäjumppia etänä. Mikäli olet terve, voit keksiä itsellesi myös vapaaehtoistyötä tai yksinkertaisesti kerrankin vain nauttia joutenolosta.