Ravintolat haluavat myydä alkoholia ulos – myyntilupia haettu aiempaa enemmän

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen ravintolat ovat saaneet myydä mietoja alkoholijuomia ulos muutaman vuoden ajan vuonna 2018 voimaan tulleen alkoholilain myötä. Harva ravintola on anonut vähittäismyyntilupaa, mutta nykyinen koronaviruspandemia on muuttanut tilanteen. Hakemuksia käsitellään nyt tavallista enemmän aluehallintovirastoissa.

Helsingin Sanomat uutisoi, että Suomessa on tällä hetkellä alle 900 alkoholin vähittäismyyntiluvan saanutta ravintolaa. Nyt monet ruokaa noutopalveluna myyvät ravintolat ovat havahtuneet hakemaan myös alkoholin vähittäismyyntilupaa. Asiakkaat voisivat ostaa ruoan kanssa olutta, siideriä tai lonkeroa kello 9–21 välisenä aikana.

Mikäli tilauksessa on alkoholia, tulee se noutaa itse ravintolasta. Matkailu- ja ravintolapalveluita edustavan Maran toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo, että olutmyynti ei pelasta ravintola-alaa nykyiseltä kriisiltä. Hän ehdottaa, että ravintoloille myönnettäisiin myös mietojen viinien vähittäismyyntilupa.

– Aika monet ruokaa ravintolasta noutavat haluaisivat siihen oheen pullon etenkin sellaista viiniä, jota ei välttämättä Alkosta edes saa, Lappi huomauttaa.