Call of Duty -peliä ei julkaista Venäjällä – syynä pelissä oleva tehtävä

Digi Pelit · Tim Isokivi

Suositusta Call of Duty: Modern Warfare 2 -pelistä julkaistiin taannoin remasteroitu uusintaversio Playstation 4 -konsolille. Venäläiset eivät kuitenkaan toistaiseksi pääse pelaamaan sotapelin uutta versiota.

Activision-yhtiön mukaan Sonyn Venäjän osasto on kieltäytynyt julkaisemasta Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered -peliä maassa. Kielto johtuu todennäköisesti kohutun No Russian -tehtävän mukanaolosta pelissä. Tehtävässä CIA:n peiteagentti osallistuu venäläisen terroristijärjestön Moskovassa sijaitsevaan lentokenttään kohdistuvaan iskuun.

Pahamaineisessa, joskin vapaaehtoisessa tehtävässä pelaajalla on mahdollisuus osallistua siviilien ampumiseen. Alkuperäinen Modern Warfare 2 kiellettiin alkuun Venäjällä tehtävän vuoksi, mutta peli julkaistiin myöhemmin ilman No Russia -kenttää. Toistaiseksi ei ole tiedossa, tulevatko Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered -pelin 30. huhtikuuta julkaistavat PC- ja Xbox One -versiot kokemaan Venäjällä saman kohtalon kuin PS4-versio.