Kadut hiljenivät ihmisistä – rotat valtasivat New Orleansin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koronavirus on hiljentänyt kadut niin pienillä paikkakunnilla kuin suurkaupungeissakin. Tämä on näkynyt katukuvassa siten, että villieläimet ovat uskaltautuneet liikkumaan vapaammin paikoissa, joissa aiemmin ihmiset onnistuivat pitämään ne loitolla.

Kerroimme aiemmin siitä miten Thaimaan Lopburissa apinat valtasivat kaupungin sankoin joukoin. Nyt New Orleansin hiljentynyt katukuva on saanut rotat hiipimään ulos koloistaan ja valtaamaan kaupungin. Katu on vilissyt rotista tavalla, jota ei ole aiemmin nähty.

New Orleansin ranskalainen kortteli on ollut koronaviruksen jyllätessä hiljainen ja autioituneen oloinen, mikä on rohkaissut rottia kipittämään ulos piiloistaan. CBS This Morning -lähetyksessä nähtiin videokuvaa kadulta, joka vilisee suurista rotista, jotka etsivät ruokaa. Kaupungeissa elävien rottien suuri ravinnonlähde on ollut ihmisten ruoantähteet ja roskisten antimet. Nyt rottienkin tulee nähdä enemmän vaivaa löytääkseen kaduilta syötävää.