Mies painaa yli 400 kiloa – jalassa valtava nestekertymä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Sairaalloisen ylipainoinen J.T. on kehonsa vanki. Miehen ruokariippuvuus on johtanut siihen, että hänen elopainonsa on yli 400 kilogrammaa. Liikkuvuutta hankaloittaa valtavan kehonmassan lisäksi 45 kiloa painava nestekertymä jalassa.

Lihavuuden syyt löytyvät lapsuudesta. J.T. kertoo perheensä olleen köyhä, mutta iloiset muistot liittyvät yhdessä syömiseen. Hänen isänsä oli töissä hot dog -ravintolassa, jossa perheen vanhin lapsi J.T. ja hänen muu perheensä söivät ilmaiseksi. Sitten hänen vanhempansa aloittivat huumeidenkäytön.

Lapset joutuivat tulemaan toimeen omillaan. J.T. oli vain kymmenenvuotias, kun hän joutui huolehtimaan pienemmistä sisaruksistaan. Hän purki pahaa oloaan syömiseen ja oli kolmen vuoden päästä kolme kertaa painavampi.

Teini-ikäisenä J.T. hankki heti työpaikan kun pystyi elättääkseen pienemmät sisaruksena. Hän meni aamulla kouluun ja koulun jälkeen työskenteli aamuyöhön asti. Hän valmistui lukiosta, mutta oli syvästi masentunut ja todella ylipainoinen. Lopulta, 25-vuotiaana, hän lopetti työt ja jäi kotiin. Mies kuluttaa päivänsä syömällä. Hän yrittää nyt saada apua Hengenvaarallisesti lihava -ohjelman avulla.