Mies rakensi oman lentosimulaattorin kotiinsa – huikea lopputulos

Digi Pelit · Tim Isokivi

Monista kodeista löytyy tietokoneella tai konsolilla pelaamiselle pyhitetty oma nurkkaus. Harvojen tapauksessa ne ovat kuitenkaan samaa luokkaa, kuin eräällä lentopeleille toden teolla omistautuneella miehellä.

Home Sim Pilot -kanavaa Youtubessa ylläpitävä mies ei suinkaan tyydy pelaamaan näppäimistöllä ja ohjaimella. Hän on rakentanut kotiinsa kokonaisen lentokoneen ohjaamoa muistuttavan lentosimulaattorin. Se tuo simuloituun lentämiseen harvan kotiolosuhteista löytyvää aitouden tunnetta.

Realistiseen X-Plane 11 -peliin erikoistuneen miehen pelialustana toimii PC-tietokone, jossa on yhteensä neljä monitoria. Tietokone, monitorit ja aidonnäköinen sekä -tuntuinen ohjaamo kustansivat hänelle yhteensä 6,000 – 7,000 dollaria.