Karmiva video Moskoan lento-onnettomuudesta – osa matkustajista kantaa laukkujaan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Venäjältä todistettiin viime vuonna tuhoisaa lento-onnettomuutta Aeroflotin matkustajakoneen sytyttyä palamaan ilmassa. Moskovalaiselle lentokentälle hätälaskun tehneessä koneessa kuoli 41 henkeä. Tapaus sai paljon kansainvälistä mediahuomiota, se ole unohtunut vieläkään.

Nyt Venäjän federaation tutkintakomitea on julkaissut ennennäkömetöntä materiaalia onnettomuudesta. Siinä matkustajat pakenevat paniikissa ilmiliekeissä kiitoradalla laskeutuneesta koneesta. Metro-lehden mukaan koneen lentäjää syytetään nyt kuolemaan johtaneesta huolimattomuudesta.

Aeroflot-lentoyhtiön Sukhoi Superjet 100 -koneeseen osui salama pian sen noustua ilmaan lentokentältä, mistä aiheutui tulipaloon johtanut sähkövika. Onnettomuudessa kuoli yhteensä 41 ihmistä. 10 henkeä loukkaantui ja 37 matkustajaa onnistui pakenemaan koneesta hengissä.