Näin teet hengityssuojan sukasta – vain väliaikaiseen käyttöön

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on suositellut, että mikäli ihmisten on pakko liikkua julkisilla paikoilla, tulee heidän suojata hengitystiensä asianmukaisesti. Toisin sanoen vihdoinkin on ymmärretty, että käsienpesu ei yksin riitä.

Hengityssuojia voi olla vaikea saada, joten monet ovat ryhtyneet valmistamaan niitä itse. Ideana on, että ne estävät pisaratartunnan saamisen suoraan suuhun tai nenään. Paras suojautumiskeino on edelleen se, että ihmiset pysyvät kotona.

Verkkovideolla näytetään, kuinka tavallisesta sukasta voi valmistaa väliaikaisen hengityssuojan. Sukan jalkapöydän osuus leikataan irti ja siihen tehdään lovet korvapidikkeitä varten. Sen jälkeen sukan sisälle pannaan esimerkiksi talouspaperi. Suoja on kätevä esimerkiksi tavallisten ihmisten kauppareissujen aikana, mutta ei sovi ammattilaisten käyttöön.

Smart woman. How to make face masks.

Publiée par Oliver Bobby Jobson sur Jeudi 9 avril 2020