Paavi Franciscus kuvaili skottiviskiä pyhäksi vedeksi – Vatikaani sensuroi

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Paavi Franciscus on herättänyt hämmennystä tuoreella kommentillaan. Katolisen kirkon hengellinen johtaja kuvattiin vertaamassa viskiä pyhään veteen. Paavi oli tavannut skottilaisia pappiopiskelijoita, jotka vierailivat Vatikaanissa.

BBC:n Priest School -dokumenttielokuvaan kuvatussa tilanteessa Franciscus innostui kehumaan skotlantilaista alkoholijuomaa saatuaan pullollisen Oban 14 -viskiä lahjaksi.

– Tämä on sitä todellista pyhää vettä, paavi Franciscus julisti.

Priest School -dokumentin ohjaaja kuitenkin totesi Scottish Daily Record -lehdelle, ettei paavin kommenttia nähdä televisiossa. Dokumentin materiaali nimittäin tarkistutettiin Vatikaanin toimesta, ja kyseinen kohtaus oli leikattu pois.