Fyre-floppifestivaalin järjestäjä haluaa ulos vankilasta – syynä koronavirus

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Bahaman Exuman saarella taannoin järjestetty Fyre Festival piti olla hulppea luksustapahtuma silmäätekeville. Todellisuudessa megahintainen tapahtuma oli yksi suuri huijaus, josta tehtiin myös dokumentti Netflixiin.

Tapahtuman järjestäjänä toiminut Billy McFarland sai talouskikkailustaan ja petosten tehtailemisestaan kuuden vuoden vankeustuomion. Nyt mies on vaatinut vapauttamista, koska hän kuuluu koronaviruksen riskiryhmään. McFarlandin asianajajan mukaan 28-vuotiaalla miehellä on astma ja vaikeita hengitykseen sekä sydämen toimintaan vaikuttavia allergioita.

Mies suorittaa tuomiotaan parhaillaan ohiolaisessa Elktonin vankilassa. Kyseessä ei ole tiukoilla vartiointitoimilla varustettu vankeinhoitolaitos, vaan tuomitut saavat suorittaa tuomiotaan tavallista vapaammin ja olla muiden kanssa tekemisissä. Vankilassa on kuollut kuusi ihmistä koronavirukseen.

The Wrapin mukaan 24 vankia ja 14 henkilökunnan jäsentä on antanut positiivisen tuloksen koronavirustartunnalle. McFarland yritetään saada jatkamaan tuomiotaan kotiarestissa. Hän on ollut vankeudessa lokakuusta 2018 lähtien.