Näissä maissa on parhaat pelaajat – Suomi listan ykkössijalla

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisilla on jälleen syytä olla ylpeitä itsestään, ainakin mikäli tuoreeseen videopeleissä parhaiten pärjäävien maiden listaan on uskominen. Suomi paistattelee nimittäin listan kärkisijalla.

Brittiläinen peliyhtiö Kwalee on luonut listan maista, joiden asukkaat ovat keskimäärin osaavimpia pelaajia. Listan ensimmäisellä sijalla on Suomi. Kärkiviisikkoon pääsivät myös Kanada, Ruotsi, Uusi-Seelanti ja Australia.

Kwaleen lista muodostettiin Speedrun.com-sivustolta peräisin olevien tietojen pohjalta. Kerätty data koski yli 42 000 saavutusta yhteensä yli 16 000 pelissä. Saavutukset edustivat esimerkiksi pelien nopeimpia läpipeluuaikoja ja korkeimpia pistemääriä.

Kwalee myös eritteli eri lajityypeissä parhaiten pärjääviä maita. Esimerkiksi rallipeleissä parhaiten pärjäsivät skotit ja urheilupeleissä norjalaiset. Tappelupeleissä johdossa olivat japanilaiset ja ammuskelupeleissä puolestaan yhdysvaltalaiset pelaajat.

1. Suomi2. Kanada3. Ruotsi4. Uusi-Seelanti5. Australia6. Yhdysvallat7. Hollanti8. Skotlanti9. Irlanti10. Ranska11. Saksa12. Englanti13. Itävalta14. Tanska15. Sveitsi16. Latvia17. Japani18. Viro19. Norja20. Belgia