Mitkä ovat viikon katsotuimmat tv-ohjelmat?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koronakriisin myötä ympäri maailmaa miljardit ihmiset viettävät aikaa pääasiassa kodeissaan, joten medioiden kulutus on ollut kovassa kasvussa. Nyt jos koskaan suoratoistopalvelujen ja televisiokanavien tarjontaa suorastaan ahmitaan myös Suomessa.

Kevätkelien myötä myös ulkoilu on lisääntynyt, mutta televisiota katsotaan yhä tiiviisti. Uutislähetysten lisäksi erityisesti viihdeohjelmat ovat saaneet ihmiset kotikatsomoissa vastaanottimien ääreen. Keskustelua ja puhdasta arvailua suosituimmista ohjelmista on käyty viime päivinä myös sosiaalisessa mediassa, ja nyt vedonlyöntiyhtiö Mr Green on päättänyt antaa ihmisille mahdollisuuden lyödä vetoa tiettyjen ohjelmien katsojamääristä.

Yhtiö on arvioinut Kymmenen uutisten, Yleisradion uutisten ja Urheiluruudun lisäksi muun muassa Suurmestarin ja Masked Singer Suomen sekä Loton, Jokerin ja Lomatonnin lähtetysten katsojamäärät. Esimerkiksi Masked Singer Suomi keräsi viime lauantaina 1 037 000 katsojaa, mutta edellisenä lauantaina 927 000 katsojaa. Ennätys on toistaiseksi 1 085 000 katsojaa. Laskevatko vai nousevatko luvut huomenna, kun kisassa ovat vielä mukana Ampiainen, Heinäseiväs, Kana, Kisu, Peacock ja Leijona?

Jaakko Saariluoman isännöimän Suurmestarin toinen jakso sai viime sunnuntaina 580 000 katsojaa, kun ensimmäinen jakso oli kerännyt televisioiden ääreen 698 000 silmäparia, joten spekuloitavaa riittää, kun ohjelman rajapyykkinä toimii 600 000. Jatkavatko luvut laskuaan, vai houkutteleeko tämän viikon vieras Minka Kuustonen enemmän katsojia kuin viime viikon Jorma Uotinen? Selvää lienee, että koronakaranteenin aikana viihdeohjelmat keräävät kautta linjan enemmän katsojia kuin ne keräisivät normaalissa tilanteessa.

MTV3 kertoi taannoin, että Masked Singer Suomi sai kaikista suomalaisista televisiokanavista parhaan viihdeohjelmien startin, kun kausi alkoi maaliskuussa. Ohjelman keskikatsojamäärä oli tuolloin 930 000 katsojaa. Aloitusjaksossa kuusi ensimmäistä hahmoa astelivat estradille, ja jakson päätteeksi Shamaani-hahmon takaa paljastui Pekka Pouta.

– Masked Singer Suomen vastaanotto oli loistava. Masked Singer on ollut maailmalla jättimenestys ja ohjelman kotimainen versio täytti kaikki odotuksemme. Ohjelma keräsi television ääreen niin lapset kuin vanhemmat, ja mikä hienointa, ihmiset eivät pelkästään katsoneet ohjelmaa vaan osallistuivat hahmojen oikean henkilöllisyyden arvuutteluun. Sosiaalisessa mediassa katsojat jakoivat tuhansia arvauksia siitä, keitä maskin takana on, vastaava tuottaja Mirko Baas kertoi ohjelman menestyksestä.