Sateenkaariperheiden ensimmäiset adoptiot vahvistettiin Suomessa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomen avioliittolain uudistus astui voimaan kolme vuotta sitten. Nyt on vahvistettu lain sallimat ensimmäiset adoptiot samaa sukupuolta oleville pareille. Sateenkariperheet ry tiedottaa, että adoptioita on vahvistettu kaksi.

Molemmat tiedossa olevat toteutuneet adoptiot ovat kotimaisia adoptioita. Molemmissa tapauksissa on kyse vauvaikäisen lapsen adoptiosta Helsingissä. Ensimmäinen adoptio vahvistettiin miesparin perheeseen, toinen naisparin perheeseen.

Molemmat perheet haluavat pysyä nimettöminä. Pienen vauvan adoptoinut miespari kertoo kuitenkin olevansa enemmän kuin onnellisia ja iloisia, että ovat nyt perhe. Adoptioprosessi on pitkä, tarkka ja vaativa prosessi, joten siksi ensimmäiset perheet on vahvistettu tuomioistuimissa vasta nyt.