Donald Trump pohti voisiko koronavirusta torjua ruiskuttamalla desinfiointiainetta kehoon – asiantuntijat tyrmistyivät

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on herättänyt tyrmistystä tuoreilla pohdiskeluillaan. Hän ehdotti koronaviruksen torjumista muun muassa ruiskuttamalla desinfiointiainetta suoraan kehoon.

Trumpin kommenttien taustalla oli alivaltiosihteeri William Bryanin toimittajille antama lausunto jonka mukaan antiseptiset aineet voivat tappaa koronaviruksen 30 sekunnissa. Trump ehdotti, että potilaisiin kokeiltaisiin ruiskuttaa desinfiointiainetta ja selvittää voitaisiinko virusta torjua tällä tavoin. Presidentti pohti myös, voisiko taudista parantua valaisemalla potilaita voimakkaalla UV-valolla.

Terveystieteen asiantuntijat kuitenkin tyrmäsivät Trumpin ehdotukset. Kalifornian yliopiston professori Robert Reich kehotti Twitterissä ihmisiä kuuntelemaan mielummin tutkijoita ja olemaan juomatta desinfiointiainetta. The Guardian -lehden mukaan maan politiikan eettisiä käytäntöjä valvovan elimen entinen johtaja Walter Shaub oli vielä kovasanaisempi, sillä hän kuvaili Trumpia ääliöksi ja totesi desinfiointiaineen ruiskuttamisen kehoon voivan koitua kuolemaksi.