17-vuotias kaahasi 221 km/h satasen alueella – oli juuri saanut ajokortin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa myönnetään nykyisin ajokortteja alaikäisille moninkertaisesti aikaisempaa enemmän, mutta aivan viime aikoina tämä kehitys on syystäkin kyseenalaistettu. Useat 17-vuotiaat ovat nimittäin jääneet kiinni hurjista ylinopeuksista. Tuorein tapaus sattui perjantaina yöllä Jämijärvellä.

Liikennepoliisin partio kohtasi 17-vuotiaan henkilöauton kuljettajan, joka kaahasi poliisin tutkan mukaan peräti 221 kilometrin tuntinopeudella tiellä, jonka nopeusrajoitus oli sata kilometriä tunnissa. Niin ikään sama henkilö kaahasi 184 kilometriä tunnissa tieosuudella, jonka nopeusrajoitus oli 80 kilometriä tunnissa.

Henkilö oli saanut ajokortin kuukausi aiemmin ja nyt se päätyi poliisi haltuun. Saman poliisilaitoksen piirissä Niinisalossa poliisi tavoitti niin ikään 17-vuotiaan nuoren miehen ajamassa autolla ilman ajokorttia jo 15. kerran vuoden sisällä.