Lapset pääsivät Espanjassa ulos ensikerran kuuteen viikkoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi pahiten koronakriisin vuoksi kärsineistä Euroopan maista on Espanja. Maahan asetettiin maaliskuussa tiukat karanteenilait, joiden tarkoituksena oli laskea tartuntojen ja kuolemien määrää.

Nyt espanjalaiset lapset ovat päässeet ulkoilemaan kunnolla ensi kertaa kuuteen viikkoon. Maan pääministeri Pedro Sanchez ilmoitti lauantaina alle 14-vuotiaiden lasten saava ulkoilla maksimissaan tunnin ajan kello 9 ja 21 välisenä aikana. Reuters-uutistoimiston mukaan ehtona kuitenkin on, etteivät lapset saa poistua yli kilometrin päähän kotoaan.

Rajoitteiden löysentämisen myötä lapset saavat harrastaa liikuntaa esimerkiksi pyöräillen, skeitaten ja potkulaudoilla. Julkiset puistot pysyvät kuitenkin suljettuina, eivätkä lapset saa edelleenkään viettää aikaa perheidensä ulkopuolisten ikätovereiden kanssa.