.

Suomessa on noin 2 500 karhua – kanta kasvanut viime vuodesta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Karhu on Suomen kansalliseläin, mutta harva on päässyt näkemään mesikämmenen luonnossa. Majesteettinen kontio on maamme suurin petoeläin. Nyt niitä tallustelee Suomen metsissä yhteensä 2.300 – 2.500 yksilöä.

Luonnonvarakeskus on julkaissut uusimman karhukanta-arvionsa. Sen mukaan karhuja on noin 14 prosenttia enemmän kuin edellisessä arviossa. Karhujen lukumäärä kasvoi selvimmin Pohjois-Savossa ja Oulun riistakeskuksen poronhoitoalueen ulkopuolisessa osassa. Kanta pieneni riistakeskus Pohjanmaan alueella. Muualla muutokset olivat maltillisia.

Karhun kanta-arvio perustuu petoyhdyshenkilöiden Tassu-tietojärjestelmään kirjaamiin pentuehavaintoihin. Karhu metsästettiin lähes sukupuuttoon 1900-luvun alussa Suomessa. Karhu on ollut muinaissuomalaisille pyhä ja palvottu eläin.

Uusimmat

.