Belgialaisia kehotettiin syömään enemmän ranskanperunoita – syynä koronakriisi

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ranskanperunoiden ystäville on Belgiassa edessä iloisia aikoja. Ranskanperunoiden syöminen ei nimittäin ole tällä hetkellä maassa ainoastaan hyväksyttävää vaan jopa suositeltavaa.

Belgian perunankasvattajien liiton, Belapomin Romain Cools on kehottanut maan kansalaisia syömään ranskanperunoita kahdesti viikossa. Paikallisilla viljelijöillä on nimittäin liikaakin perunoita. Paikallisissa varastoissa perunaa on jopa 750 000 tonnin edestä, uutisoi BBC.

Ylimääräistä perunaa on Belgiassa kerääntynyt esimerkiksi ravintoloiden suljettua ovensa ja kevään festivaalien peruunnuttua. Perunaa myös viedään ulkomaille tavanomaista vähemmän koronakriisin vuoksi. Ranskanperunat ovat Belgiassa suosittu katuruoka, jota nautitaan tyypillisesti paperitötteröstä runsaan majoneesimäärän kera.