Hurja takaa-ajo Helsingissä – huumekuskin pakomatka päättyi törmäykseen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi on saanut kiinni huumausaineita nauttineen ajoneuvon kuljettajan pitkän takaa-ajon päätteeksi Helsingissä tiistaina. Poliisi oli ollut liikenteenvalvontatehtävissä Laajasalontiellä, kun partiota lähestyi Herttoniemen suuntaan ajanut henkilöauto huomattavaa ylinopeutta. Poliisi lähti henkilöauton perään.

Takaa-ajoon osallistui myös muita poliisipartioita. Pakeneva auto puikkelehti ja ohitteli muita autoja ajon aikana. Kuljettaja ohitti muun muassa STOP-merkin kohdalle pysähtyneen auton vastaantulevien kaistan kautta. Linja-auto tuli pakenevaa autoa vastaan Ståhlbergintiellä Kulosaaressa, jolloin auto pysähtyi hetkeksi.

Henkilöauto jatkoi tämän jälkeen matkaa ja törmäsi kadun varteen pysäköityihin henkilöautoihin. Pakoauto ja kolme henkilöautoa vaurioutui. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Poliisi otti kiinni auton kuljettajan, apukuskin ja takapenkillä istuneen kyytiläisen. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, koska on syytä epäillä, että kuljettaja oli ajon aikana huumausaineiden vaikutuksen alainen. Autosta löytyi ampuma-ase. Toisen matkustajan hallusta löytyi huumausainetta.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, ampuma-aserikoksena, huumausaineen käyttörikoksena, rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Epäillyt ovat 1990-luvutta syntyneitä miehiä.