Ilmatieteen laitokselta odottamaton huomio – kevät eteni hitaasti huhtikuussa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa on vietetty erikoinen talvi, sillä joillakin paikkakunnilla lumiennätys tehtiin vasta huhtikuun takatalvena. Toisaalta Lapisssa on nautittu koko talven ajan suurista kinoksista, mikä on näkynyt vielä kevään saapumisessa.

Ilmatieteen laitos kertoo, että Suomen huhtikuu oli sään puolesta melko tavanomainen kuukausi. Kuukauden ylin lämpötila, 17,5 astetta, mitattiin Hattulan Lepaassa 7. huhtikuuta. Alin lämpötila, -27,2 astetta, mitattiin Sodankylän Vuotsossa 5. huhtikuuta.

Aurinko paistoi etelärannikon läheisyydessä tavanomaista enemmän, muualla maassa tavanomaista vähemmän huhtikuussa. Lunta oli kuukauden päättyessä edelleen harvinaisen paljon Lapissa, Koillismaalla ja Kainuussa. Osassa Keski-Lappia lunta oli vielä selvästi yli metrin, mikä on poikkeuksellisen paljon eli vastaava toistuu keskimäärin harvemmin kuin kerran 30 vuodessa.