Kim Jong-unin huhuttiin kuolleen – Etelä-Korea kiisti tiedot ja sitten Kim teki paluun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-unin terveydentila on herättänyt runsasta spekulaatiota viime päivien aikana. Kimiä ei oltu nähty julkisuudessa 11. huhtikuuta jälkeen, ja joidenkin huhujen mukaan hän olisi kuollut. Viime viikon lopulla Kim kuitenkin palasi yllättäen julkisuuteen avaamaan uutta tehdasta.

Vielä viime viikolla levinneen väitteen mukaan Kim Jong-un olisi ollut joko kuollut tai vegetatiivisessa tilassa epäonnistuneen sydänleikkauksen seurauksena. TMZ-sivuston mukaan Kim olisi kiidätetty sairaalaan tartuttuaan yllättäen kädellään rintaansa ja menetettyään tajunsansa. Tietoja sairauskohtauksesta ei ole kiistetty eikä vahvistettu.

Huhumyllyä on arvatenkin lisännyt Pohjois-Korean sulkeutuneisuus ulkomaailmalta. Etelä-Korea kuitenkin kiisti väitteet Kim Jong-unin kuolemasta jo heti tuoreeltaan. Maan presidentti Moon Jae-inin ulkopooliittinen neuvonantaja Moon Chung-in kertoi jo huhumyllyn aikana Kimin olevan yhä elossa Wonsanin eliittialueella maan koillisosassa. Vielä ei ole tietoa missä ja miksi Kim piileskeli kolmen viikon ajan.