Astronautit valmistivat suklaakeksejä avaruudessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kansainvälisellä avaruuasemalla työskentelevät astronautit ovat tehneet historiaa herkullisella tavalla. He ovat ensi kertaa valmistaneet suklaakeksejä avaruudessa. Astronautit Luca Parmitano ja Christina Koch leipoivat keksit avaruusasemalle lähetetystä taikinasta ja paistoivat ne erityisvalmisteisessa uunissa.

Siinä missä keksien paistaminen kestää maassa noin 20 minuuttia, vei niiden onnistunut valmistuminen kiertoradalla yli kaksi tuntia. Astronautit eivät päässeet maistamaan työnsä tuloksia itse.

Keksit lähetettiin maahan, jossa niiden syöntikelpoisuus määritellään ensin kokeiden avulla. Cnet-sivuston mukaan yksi kekseistä on jo tarjottu Smithsonian-instituutin museolle, jossa se on tarkoitus syömisen sijaan asettaa näytille.