Kraftwerkin perustaja Floria Schneider on kuollut – oli konemusiikin uranuurtaja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Elektronisen musiikin pioneeriyhtye Kraftwerkin perustajajäsen Floria Schneider on kuollut syöpään. Mies sai diagnoosin hiljattain ja tauti vei hänet nopeasti. Hän oli kuollessaan 73-vuotias.

Saksalainen Krafwerk esiintyi Suomessa viimeksi vuonna 2018. Schneider oli toinen vuonna 1970 perustetun yhtyeen jäsenistä Ralf Hütterin kanssa. Elektroyhtyeen maine on verraton ja se on viitoittanut koko konemusiikkigenren taivalta.

Yhtyeen tunnetuimpia hittejä ovat The Robots, The Model, Tour De France ja Radio-Activity. Kraftwerkin tuotanto on inspiroinut laajalla kirjolla niin rockin, hiphopin kuin popin tekijöitä vuosikymmenten ajan. Kuolemasta uutisoi Rolling Stone -lehti.

View this post on Instagram

One of my heroes left us RIP #Kraftwerk

A post shared by Giorgio Moroder (@giorgiomoroder) on