Koronaviruksen hopeareunus: Suomen ilmanlaatu on parantunut

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Olemme kertoneet koronaviruksen vaikuttaneen luonnon hyvinvointiin siten, että ilmansaasteet ovat vähentyneet ympäri maailmaa. Sama on tapahtunut myös suomalaiskaupungeissa, joissa liikenteen päästöistä muodostuvan typpidioksidin pitoisuudet ovat olleet noin puolet pitkän ajan keskiarvosta maaliskuussa.

Nyt päästöjen määrä on lähtenyt jälleen nousuun, mutta arvot olivat jopa 60 prosenttia pitkän ajan keskiarvon alapuolella pääsiäisenä. Myös katupölypäiviä on mitattu alle puolet tavanomaiseen verrattuna.

– Parin viime viikon aikana kaupunki-ilman typpidioksidipitoisuudet ovat olleet jälleen nousussa, ja 5. toukokuuta päättyneellä viikon tarkastelujaksolla ne olivat enää noin 20 prosenttia vertailujaksoa matalampia”, sanoo erikoistutkija Pia Anttila Ilmatieteen laitokselta.