Kansainvälinen Ulkoluokkapäivä ensi viikolla – turvallista opiskelua luonnon helmassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset koululaiset palaavat opinahjoihinsa 14. toukokuuta. Lähiopetus on edelleen riskialtista, koska maamme koronavirusepidemiaa ei ole tukahdutettu tai taitettu. Samana päivänä vietetään Kansainvälistä Ulkoluokkapäivää.

– Innostamme tapahtumapäivänä kaikkia varhaiskasvatuksessa ja kouluissa toimivia lähtemään lasten ja nuorten kanssa keväiseen luontoon. Viime vuoden tapahtumapäivänä yli 20.700 lasta ja nuorta lähti ulos leikkimään, oppimaan ja seikkailemaan eri puolilla Suomea, kertoo Sanna Jahkola tapahtuman järjestävästä Ulko-opet ry:stä.

Ulko-opet ry on Suomen Ladun jäsenyhdistys ja Kansainvälisen Ulkoluokkapäivän pääjärjestäjä. Mukana on muun muassa myös Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto (LYKE-verkosto), Ympäristöministeriö sekä WWF Suomi. Viime vuonna kampanjaan osallistui yhteensä kolme miljoonaa lasta yli sadasta maasta.