Rocklegenda Little Richard on kuollut – oli historian suurimpia rockvaikuttajia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanhistorian suurimpiin rocktähtiin ja alansa pioneereihin lukeutunut Little Richard on kuollut. Asiasta uutisoineen TMZ-julkaisun mukaan hänen basistinsa kertoi rocktähden sairastelleen kahden kuukauden ajan, kunnes menehtyi Tennesseessä sijaitsevassa kodissaan perheensä ympäröimänä.

Vuonna 1932 syntyneen Little Richardin vaikutus rockmusiikin alkutaipaleen kehityksessä oli merkittävä. Esimerkiksi The Beatles kertoi pitävänsä häntä esikuvanaan. Little Richardin ikivihreät hitit Tutti-Frutti, Good Golly Miss Molly, ja Long Tall Sally ovat yhä edelleen vuosikymmeniä myöhemmin genrensä suurimpia hittejä.

Little Richardin merkityksestä rockmusiikille kertoo, että hänen Long Tall Sally -kappaleensa ovat levyttäneet sekä The Beatles että Elvis Presley. Little Richard oli ensimmäisiä Rock’n’Roll Hall of Fameen valittuja artisteja ja hänet palkittiin merkittävästä elämäntyöstään vuonna 1993. Vuonna 2013 rocklegenda sai sydänkohtauksen.