Ilouutisia taiteen ystäville – Helsingin kaupunginmuseo lisäsi yli 1 400 teosta verkkoon

Matkailu · Terhi Piiroinen

Museot ovat ryhtyneet tarjoamaan esittelyitään myös virtuaalisesti. Tämä auttaa karanteenissa olevia nauttimaan edelleen kokoelmista, historiasta ja kulttuurista. Helsingin kaupunginmuseo on lisännyt verkkoon nyt yli 1.400 teosta, joihin on aiemmin päässyt tutustumaan ainoastaan museon seinien sisäpuolella.

– Julkaiseminen tarjoaa yleisölle mahdollisuuden päästä katsomaan sellaisia taideteoksia, julisteita, rakennuspiirustuksia ja postikortteja, joihin on voinut tutustua ainoastaan museon seinien sisällä. Teokset on julkaistu Helsingin kaupunginmuseon Finna-sivustolla, jonka runsas sisältö laajenee nyt entisestään. Sivusto esittelee Helsingin ja helsinkiläisten menneisyyttä kuvina, esineinä ja taiteena, museosta kerrotaan.

Taidekokoelma sisältää teoksia niin mestareilta kuin harrastajiltakin. Kokoelman tunnetuimpiin taiteilijoihin kuuluvat Magnus von Wright, William Ahlgren, Greta Hällfors-Sipilä ja Tove Jansson. Kokoelmiin pääsee tutustumaan Finna-hakupalvelun kautta.