Oletko jo kantasolurekisterissä? Kolmevuotias Toivo-poika tarvitsee nyt apuasi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jokainen suomalainen perusterve 18-35-vuotias voi olla sankari. Se onnistuu helpoimmin liittymällä kantasolurekisteriin, jonka jäsenet voivat parhaassa tapauksessa pelastaa jonkun toisen ihmisen hengen. Sankariksi ryhtyminen ei ole koskaan ollut tämän helpompaa.

Parhaillaan apua tarvitsee suuri joukko suomalaisia, joista yksi on leukemiaa sairastava kolmevuotias pikkumies Toivo. Leukemia on yleisin lapsilla esiintyvä syöpä ja se on myös tavallisin sairaus, jonka hoidossa kantasolujen siirtoa käytetään. Joukko suomalaisia odottaa siis parhaillaan heille sopivan luovuttajan liittymistä rekisteriin, ja se oikea voit olla myös sinä. Toivo-pojan luovuttajan löytymiseksi nyt on käynnistetty #palamua-kampanja, jolla pyritään kasvattamaan tietoisuutta kantasolurekisteriin liittymisestä.

– Tavoitteena on, että #palamua-tunnisteen alla mahdollisimman moni jakaisi omia ajatuksiaan ympärillä olevien ihmisten merkityksestä ja muistuttaisi samalla kantasolujen luovuttamisen tärkeydestä. Pieni Toivo-poika on pala minua, Toivon äitiä, isää, kaksoisveljeä, isoveljeä, mummua ja vaaria. Ja juuri nyt me toivomme koko sydämestämme, että joku olisi pala Toivon tarinaa. Se pala, joka varmistaisi Toivon paranemisen ja tämän pienen, mutta monille niin supermerkityksellisen elämän jatkuvan, kampanjan perustaja Anni Lindgren kertoo.