11-vuotias skeittari murskasi Tony Hawkin ennätyksen – ensimmäinen 1080-temppu verttirampilla

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vasta 11-vuotias brasilialainen Gui Khury on osoittanut olevansa todellinen skeittarilupaus. Hän on suorittanut näyttävän ennätyksen skeittirampilla.

Gui Khury on tiettävästi ensimmäinen 1080-tempun verttirampilla suorittanut skeittaaja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hän pyörähti ilmassa kolme kertaa ympäri. Skeittaaja oli itsekin hämmästynyt suorituksestaan Instagramissa.

Skeittilegenda Tony Hawk suoritti 900 asteen pyrähdyksen vuonna 1999, yhdeksän vuotta ennen kuin Gui Khury oli edes syntyntyt. Gui ei ole historian ensimmäinen 1080-tempun tehnyt skeittaaja, ja viime vuonna Mitchie Brusco pyörähti ilmassa jopa 1260 astetta. Kaikki aikaisemmat 1080-temput on kuitenkin tehty jättirampeilla, kun taas Gui toteutti sen perinteisellä verttirampilla.