Oma aika voi olla muisto vain – näin saat hetken hengähdystauon karanteenin aikana

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmiset ovat eristäytyneet muista ja osa on viettänyt viikkoja perheensä tai kumppaninsa kanssa saman katon alla. Pian alkaa huomata, että jokaisen oma ja henkilökohtainen aika on kadonnut taivaan tuuliin. Nyt on listattu keinoja, joiden avulla voi ottaa pienen hengähdystauon.

Jokainen ihminen tarvitsee jossain vaiheessa pikkuhetken omaa aikaa. Toiset tarvitsevat sitä päivittäin ja osa on tyytyväinen kerran viikossa tapahtuvaan irtiottoon. Omaa aikaa saa esimerkiksi pitkien kävelylenkkien tai autoajeluiden avulla. Pakkaa vaikka eväät mukaan ja lähde nauttimaan ylhäisestä yksinäisyydestä sekä hiljaisuudesta.

Osa kirjoittelee ajatuksiaan päiväkirjaan, toiset tekevät käsitöitä ja kolmas saattaa väritellä värityskirjaa ajatuksissaan. Monessa suomalaiskodissa on sauna. Sopikaa kerran viikossa muun perheen kanssa saunavuoroista, joissa aikuset voivat kylpeä hetken itsekseen.

Kotonakin voi harrastaa, olipa se uuden kielen opettelu tai ruoanlaitto. Lukeminen on yksi parhaiten ahdistusta poistavista teoista. Omaa tilaa voi ottaa esimerkiksi kuuntelemalla äänikirjoja. Jos oma hyvinvointi on kunnossa, niin jaksaa pitää huolta myös muiden voinnista.