Euroopan avaruushallinto: Astronauttien virtsaa voidaan käyttää betonin valmistukseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuussa saatetaan tulevaisuudessa nähdä rakennelmia, joiden valmistamisessa on käytetty ihmisten virtsaa. Näin uskoo ainakin Euroopan avaruushallinto ESA.

Avaruushallinnon mukaan tuore tutkimus on osoittanut, että virtsasta löytyvää ureaa voitaisiin käyttää betonin valmistuksessa. Urean on huomattu tekevän betonista paremmin muovattavaa ennen sen kovettumista lopulliseen muotoonsa.

Astronauttien virtsan avulla valmistetulle betonille olisi tilausta Kuussa, sillä rakennustarvikkeita olisi käytössä rajattu määrä. Kuubetonin päävalmistusaine olisi Kuun pinnalla esiintyvä pölymäinen regoliitti. Urean ansiosta betonin valmistamiseen tarvittaisiin tavanomaista vähemmän vettä, uutisoi ABC News.