Kurt Cobainin Unplugged-kitara huutokaupataan – perhe olisi halunnut pitää omana

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Muusikko Kurt Cobainin kitara huutokaupataan vastoin hänen leskensä Courtney Loven ja tyttärensä Frances Bean Cobainin tahtoa. Kitara on sama Martin D-18E -instrumentti, jota Kurt Cobain soitti legendaarisessa MTV Unplugged -esiintymisessä Nirvanan kanssa vuonna 1993.

Kitaraa voidaan pitää Nirvana-fanien graalin maljana. Valitettavasti Frances Bean Cobain antoi kitaran entiselle aviomiehelleen Isaiah Silvalle häälahjaksi vuonna 2015. Pari erosi vuotta myöhemmin, mutta kitara jäi miehelle. Instrumentti on aiheuttanut runsaasti sotkua, kuten tappouhkauksia, murhan suunnittelua, yksityisetsivän tutkintoja ja ilkeitä oikeudenkäyntejä, Page Six uutisoi.

Kitaran arvoksi on arvioitu miljoona dollaria. Nyt se on päätynyt Julien’s -huutokauppakamarin myytäväksi ja myyntitapahtuma järjestetään kesäkuussa. Oikeus määräsi aiemmin, että kitara pysyy Silvan omistuksessa, mutta muu yhteinen omaisuus siirtyy Frances Bean Cobainille. Courtney Love on syvästi vastustanut perhekalleuden myymistä julkisesti. Instrumentti tulee esille Lontoon Hard Rock Cafe -ravintolaan ennen myyntiä.