Osallistu tutkimukseen: Miten kuuntelet musiikkia poikkeusaikana?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset saattavat valikoida kuunneltavan musiikin mielialansa mukaan. Poikkeusaikana livemusiikin kuunteleminen on vaikeaa, mutta siitä on nautittu nettistriimien ja parvekekonserttien avulla. Nyt Tutkijat keräävät tietoa musiikin vaikutuksesta ihmisten hyvinvointiin COVID-19 -kriisin aikana.

Stressin, ahdistuksen ja surun käsittely on tärkeä syy musiikin kuluttamiselle. ihmiset käyttävät musiikkia vointinsa edistämiseen pandemian aikana. Nyt Jyväskylän yliopiston musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen tutkijat selvittävät miten. Voit osallistua kyselyyn tästä.

– Tiedämme aiemmista tutkimuksista, että musiikki on tehokas työkalu mielialan kohentamiseen ja tunteiden säätelyyn. On todettu, että jotkut musiikin kuuntelun tavat ovat tehokkaampia kuin toiset ja linkitettävissä jopa mielenterveyteen, selvittää tutkijatohtori Margarida Baltazar.

– Yksi musiikin päätehtäviä on tuoda ihmisiä yhteen, joten on tärkeää ymmärtää miten tämä toimii karanteenioloissa, jatkaa professori Suvi Saarikallio, joka on musiikin tunnesäätelyn asiantuntija ja uuden tutkimusprojektin johtaja.