Onko jogurttijäätelö todella terveellisempää kuin oikea jäätelö? Näin ravintoneuvoja vastasi

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jogurttijäätelöä pidetään yleisesti melko terveellisenä kylmänä herkkuna, jota moni nauttiikin kuumilla kesähelteillä perinteisen jäätelön sijaan. Jogurttijäätelö on viime vuosien aikana kasvattanut tasaisesti suosiotaan, mutta sitä ei välttämättä kannata syödä sen suurempia määriä kuin tavallistakaan jäätelöä.

Ravintoneuvoja Gabby Geerts kertoi Women’s Health -sivuston tekemässä haastattelussa, että moni tuudittautuu jogurttijäätelön terveellisyyteen, mutta tekee siitä itse epäterveellistä valitsemalla sen päälle epäterveellisiä täytteitä. Moni kasaa jogurttijäätelön päälle keksimuruja, karkkeja ja kastikkeita, joiden myötä sen kaloripitoisuus nousee nopeasti hyvin korkeaksi.

Useimmissa jogurttijäätelöissä on sokeria lähes yhtä paljon kuin tavallisessakin jäätelössä, koska harva valitsee kioskilta annoksensa pohjalla tavallisen täysin maustamattoman jogurttipohjan. Jogurttijäätelö on tavallista vaniljajäätelöä vain hieman vähäkalorisempaa, mutta terveellisemmän vaihtoehdon siitä saa valitsemalla pohjalle maustamattoman jogurtin ja täytteiksi marjoja, pähkinöitä ja hedelmiä.