Maailman vaarallisimmat eläimet listattiin – olisitko uskonut tätä listaa?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaikki ihmisille vaaralliset luontokappaleet eivät suinkaan ole petoeläimiä, ainakaan sanan tavanomaisessa merkityksessä. Tämä käy ilmi Yotuben Reigarw Comparsions -kanavan tuoreella videolla.

Videolla vertaillaan maailman vaarallisimpia eläimiä sen perusteella, kuinka paljon ne aiheuttavat ihmisten kuolemia vuosittain. Karhujen, haiden, susien ja hämähäkkien kaltaiset pelätyt lajit sijoittuvat listalla sen häntäpäähän.

Monille voi tulla yllätyksenä, että esimerkiksi lehmät, hevoset ja muurahaiset aiheuttavat vuosittain susia enemmän kuolemantapauksia. Tappaviksi otuksiksi osoittautuvat myös lapamatojen, suolinkaisten, tsetsekärpästen ja etanoiden kaltaiset pienikokoiset eliöt. Listan mukaan tappavimman lajin titteli lukeutuu silti edelleen ylivoimaisesti ihmiselle.