Valehtelevalle taaperolle editoitiin Trumpin kasvot – videosta hervoton viraalihitti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tekoälyn avulla luoduissa deepfake-videoissa esimerkiksi julkisuuden henkilöt saattavat tehdä asioita joita he eivät todellisuudessa ole tehneet. Vaikka tekniikkaa käytetään toisinaan viheliäisissä tarkoitusperissä, voidaan sen avulla aikaansaada myös nauruhermoja kutkuttavaa komediaa.

Nyt verkossa on levinnyt viraalivideo, jossa puuta heinää puhuvalle taaperolle on muokattu Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin kasvot. Hämmentävällä videolla Trumpin näköinen lapsi kiistää koskeneensa perheen koiran ruokaan.

Alkuperäisen muokkaamattoman videon tavoin myös deepfake-versio nousi nopeasti viraalihitiksi sosiaalisessa mediassa. Videon suosioon vaikutti todennäköisesti se, että se nähtiin myös suositussa Jimmy Kimmel Live -ohjelmassa.