Finavia: Maskipakko kaikille lentokentille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lentoyhtiö Finnair tiedotti äsken ottavansa käyttöön uudenlaisia rajoitustoimia ja edellyttää muun muassa matkustajiltaan hengityssuojan käyttöä kaikilla yhtiön lennoilla. Nyt myös lentoasemayhtiö Finavia on linjannut, että asettaa maskipakon kaikille sen 21 lentokentälle Suomessa.

Suu-nenäsuojaimien käyttöä edellytetään jatkossa kaikilta lentoasemien työntekijöiltä, jotka työskentelevät asiakasrajapinnassa. Lisäksi Finavia suosittelee vahvasti, että myös matkustajat käyttäisivät maskia lentoasemalla liikkuessaan.

– Pyydämme matkustajia käyttämään omia maskejaan aina lentoasemalla liikkuessaan. Sopiva maski on hyvä hankkia osana muita matkavalmisteluja. Tällä hetkellä olemme lisäksi varanneet rajallisen erän suu-nenäsuojaimia annettavaksi pyydettäessä niille matkustajille, joilla ei vielä ole omaa maskia mukanaan. Maskeja on jo ollut kenttähenkilöstön käytössä, mutta jatkossa Finavia edellyttää niiden käyttöä asiakaspalvelutehtävissä kaikissa työpisteissä, joissa ei ole erillistä suojapleksiä.